Krisinformation.se i sociala medier

Krisinformation.se finns på Twitter och Facebook samt Google+ och den här bloggen. Vi ser det som självklart och viktigt att använda sociala medier som kanaler för att ge och få information. Vi vill gärna ha en dialog och är mycket tacksamma för frågor, tips, synpunkter och kommentarer.

Den 6 december 2011 slog vi ihop våra två Twitterkanaler. På Twitter hittar du oss därmed enbart på @krisinformation. Där kommer du att kunna ta del av både nyheter och dialog. @red_krisinfo kommer inte längre att uppdateras.

Vill du enbart få nyheterna från webbplatsen föreslår vi att du lägger till aktuellt-flödet från vår startsida i din RSS-läsare.

Tänk på att det du skriver till oss på Twitter, Facebook, bloggen och Google+ blir allmän handling, eftersom vi är en myndighet (läs mer om vad allmän handling innebär på Riksdagens webbplats och på Wikipedia). Vi uppmanar alla som skriver att visa respekt och hålla en god ton.

Vi är aktiva i sociala medier på dagtid i första hand. När det inträffar någon större kris eller händelse är vi där oftare, dock troligen inte just här på bloggen. Information från myndigheterna publiceras på vår webbplats oavsett tidpunkt.

Krisinformation.se på Facebook

På vår Facebooksida (facebook.com/krisinformation) publicerar vi både nyheter och länkar, svarar på frågor och tar emot tips. Du behöver inte ha en egen Facebookprofil för att läsa vad vi skriver, men du måste vara inloggad för att kunna kommentera och ställa frågor.

Vi censurerar eller raderar ingenting med undantag för:

  • inlägg som bryter mot svensk lag eller mot Facebooks regler
  • inlägg som vi anser vara stötande
  • inlägg som vi anser vara spam (när samma inlägg återkommer ofta från samma användare)
  • inlägg som vi anser är skrivna i syfte att marknadsföra produkter eller tjänster.

Krisinformation.se på Twitter

twitter.com/krisinformation får du ta del av nyheter och möjlighet att föra dialog med redaktionen. Här får du alla nyheter som publiceras på Krisinformation.se samt andra nyheter, länkar, tips om händelser och en inblick i hur redaktionen arbetar. Syftet med vår närvaro på Twitter är att nå ut med myndigheternas krisinformation till så många som möjligt, så snabbt som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s