Om Krisinformation.se

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur de hanterar olika kriser – före, under och efter krisen. Webbplatsen riktar sig till allmänhet och media och ska underlätta för dig att hitta till den information du söker.

Krisinformation.se drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Innehållet är framtaget genom myndighetsgemensamma arbetsgrupper inom olika områden.

Målet är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt och användbart för så många som möjligt.

FÖRE en kris kan du läsa nyheter om olika allvarliga händelser, i Sverige och utomlands. Du kan också läsa om hur myndigheterna arbetar för att förebygga och hantera kriser.

Vi beskriver vad medborgarna har för eget ansvar i en kris, och vad den enskilde medborgaren kan göra för att skydda sig själv före och under en kris.
Om vi har möjlighet att förvarna om en kris kommer vi att göra det genom att skriva om den på startsidan.

UNDER en kris försöker vi ge en översiktlig bild av vad som har hänt. Vi länkar till krisinformation hos myndigheter, kommuner och andra aktörer. Vi informerar också om telefonnummer som allmänheten kan ringa för att få veta mer.

Om det är en stor kris gör vi om startsidan till en särskild krissida, så att det ska gå maximalt snabbt att hitta all nödvändig information.

EFTER krisen fortsätter vi att beskriva hur myndigheter och andra kan hjälpa den som drabbats, och att vägleda de drabbade till rätt hjälp och stöd.

I våra frågor och svar, FAQ, kan du läsa mer om Krisinformation.se: var informationen kommer ifrån, hur vi definierar en kris, vilka som jobbar här och så vidare.

Frågor och svar om Krisinformation.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s