En vägvisare i krisen

dammbrott sök

Krisinformation.se har ett syfte som präglar det mesta av det vi gör. Vi ska leda besökaren vidare till ansvarig myndighets information vid en händelse eller kris. Syftet med nyheter, faktatexter, störningsinformation och inlägg i sociala medier är att visa vägen till den som har ansvar.

Krisinformation.se ska vara vägvisaren i det svenska krishanteringssystemet. Sökmotorn är utformad för att göra exakt samma sak; leda vidare till ansvariga myndigheters information (inte främst vår egen). Det har vi utvecklat vidare.

När något stort händer dominerar ofta webbtidningars nyheter i sökresultaten på Google, Bing och i andra sökmotorer. En myndighet som har information om en händelse hamnar tyvärr många gånger långt ner i träfflistan.

400 myndigheters krisinformation
Genom Krisinformation.ses sökmotor hittar du information från mer än 400 svenska myndigheters webbplatser. Vi försöker lyfta fram information om kriser, händelser, trygghet och säkerhet för att du som använder vårt sök ska nå rätt information från de ansvariga aktörerna.

Under sökrutan ser du de vanligaste sökningarna den senaste tiden. Under din sökning kommer du få förslag på sökord medan du skriver i sökrutan. Du kan också göra geografiska begränsningar via en Sverigekarta och välja vilken typ av myndighet du vill ha information från.

Hundratusen sidor om kriser
Bland de över 100.000 webbsidor som nås genom sökfunktionen har vi valt ut ett antal som vi tror att du kan ha lite extra nytta av. Vid större kriser och händelser lägger vi in de viktigaste sidorna med information om den aktuella händelsen.

Prova gärna själv. Om du sedan skickar respons på hur det fungerar eller ger förslag på vilka myndigheters information du tycker borde synas bättre, så hjälper du oss i vägvisandet.

webmaster@krisinformation.se

/hansi, red

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s