Vi gör undersökning på Twitter

Nu ska vi göra en enkel läsarundersökning bland våra följare på Twitter. En undersökning om Twitter ska göras öppen på Twitter, tycker vi. Därmed kan vi förstås inte heller säkerställa ett urval av vilka som ska svara. Det blir som det blir, helt enkelt.

Varför vill vi då göra en undersökning som inte kan bli statistiskt säkerställd? För att vi tycker att det är roligt att höra vad våra läsare tycker om oss. I framtiden planerar vi att göra statistiskt säkerhetsställda undersökningar också, men vi börjar så här.

Vi kommer att använda verktyget Pollowers för att utföra undersökningen. Genom det kan vi ställa en fråga med en rad svarsalternativ, som sedan skickas ut som en vanlig Tweet i vårt flöde. Respondenterna svarar genom att skriva det alternativ de tycker stämmer i en tweet tillbaka till oss. Pollowers räknar sedan samman resultatet.

Några av frågorna kommer också att kunna besvaras under en hashtag, för att respondenten ska kunna skriva fritt. Den hashtagen kan ni alla följa, för att se vad som skrivs och vad som blir resultatet av undersökningen. Hjälp oss också gärna genom att skriva tips på hur vi kan förbättra oss eller berätta varför du följer oss. Hashtagen är #krispoll.

Hoppas att ni vill vara med!

Annonser

1 thought on “Vi gör undersökning på Twitter

  1. Ping: Brus i kanalerna? | Krisinformation.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s