Vargen kommer!

Har ni hört berättelsen om pojken och vargen? Eller ”vargen kommer”, som den ofta kallas. Den handlar om en ung fåraherde som vid flera tillfällen skrämde upp sin by genom att skrika ”vargen kommer!”, trots att ingen varg kom. Han hittade bara på. När vargen till sist kom, ja, då var det ingen som trodde honom.

Det händer att människor som följer Krisinformation.se tycker att vi går igång för lätt och skriver om något som inte är krisartat. Ofta undrar någon av dem då om vi har hört den där om vargen kommer.

Det har vi. Ni kan sluta fråga.

Nej, jag bara skojar. Vi uppskattar givetvis all form av feedback, vare sig den är negativ, upplyftande, lärande eller ironisk (så länge vi förstår den, ironi fungerar inte alltid perfekt i skrift…). Vi är också fullt medvetna om att alla människor som befinner sig i Sverige just nu inte är betjänta av samma information.

I förrgår var det till exempel bakterier i dricksvattnet i Lund. Vattnet behövde kokas innan användning, annars riskerade de som drack av vattnet att bli sjuka. Information som troligen inte ens är intressant om man befinner sig i Staffanstorp, så där en mil bort. Men det är högintressant om man befinner sig i det drabbade området.

Personligen tycker jag att det här är den stora lyxen med att ha en krisportal som fungerar som vår. Som är beredskapslagd dygnet runt, året om och kan gå igång och jobba precis när som helst. Vi har resurser att skriva om vad som är en lokal kris i Lund, likväl som en nationell kris som drabbar brett. Nej, alla blir inte superglada av en tweet eller RSS-text om taskigt vatten i Lund. Men för någon i Lund innebar det kanske ändå skillnaden mellan att se vargen flåsa utanför fönstret och att hinna stänga dörren om sig.

Så ofta är nog svaret att jo, vargen kom allt. Men kanske inte just till dig.

/Jeanna, red.

Annonser

2 thoughts on “Vargen kommer!

  1. Hej,

    Håller med er. Jag brukar dessutom dela på Facebook för jag har vänner över hela Sverige så förhoppningsvis ser de informationen även om de inte har er på sin sida.
    /Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s