Ingen höjd beredskap inför jordens undergång

Fredagen den 21 december 2012 spås jorden gå under, enligt vissa uttolkare av den mytomspunna mayakalendern.

På morgonen den 20 december finner vi ett internetforum vars syfte är att skapa falska bilder på att vulkanen Yellowstone får ett utbrott och att sprida dessa bilder under fredagen den 21 december.

Förhoppningen är att sprida panik.

Sannolikt får vi se fler skämt av den här typen under fredagen. Såvida inte jorden går under förstås. Så till kärnfrågan: Kommer jorden att gå under den 21 december 2012? Svaret är enkelt: Vi har inte en aning.

Så hur planerar då redaktionen på Krisinformation.se inför hotet om jordens undergång? Läs gärna det tidigare blogginlägget om beredskapen inför det oväntade. Där vi skriver om att vi arbetar på ungefär samma sätt oavsett vilken händelse vi ska hantera, hur överrumplade vi än blir.

Vem hade kunnat föreställa sig att ett vulkanutbrott på Island skulle lamslå delar av Europas flygtrafik under en längre tid?

Tillbaka till farhågorna om jordens undergång så kan vi säga att redaktionen inte har några som helst åsikter om mayakalendern eller ambitioner att tolka dess innebörd. Däremot kan vi konstatera att föreställningen om jordens undergång har varit ett tema i många kulturer. Även om intresset växlat över tid.

Vi får också många frågor om mayakalendern och jordens undergång. Många är skämtsamma naturligtvis men det finns också de som är allvarligt menade. Till exempel frågan om vi förbereder oss inför en social oro som skulle kunna uppstå i samband med ryktesspridning om att vulkanen Yellowstone får ett utbrott eller att en asteroid i hög hastighet är på väg att krocka med jorden.

Återigen finns svaret i vårt tidigare blogginlägg om beredskapen inför det oväntade. Vi ser ingenting, här och nu den 20 december, som tyder på att allmän panik inför jordens undergång är på väg att bryta ut. Men uppstår en situation där många människor är oroliga så har vi beredskap dygnet runt, året om.

Rolf/redaktionen

9 tankar på “Ingen höjd beredskap inför jordens undergång

 1. Pingback: Huruvida världen kommer att gå under den 21/12 « Görans tankar och bagateller

 2. Pingback: Riktig medicin återuppstår och jorden går under! | Riktig Medicin

 3. Jag tror att jordens undergång den 21 december 2012 är feltolkat.

  Jag tror att det med ”jordens undergång” menas att det sedan 1800-talet pågående pyramidiska tänkandet och agerandet – f o m den 21 december 2012 pö om pö kommer att ”krackelera” – och över lite tid sett ersättas med något NYTT !

  Om vad jag menar med ”nytt” HÄR.

 4. Jag har försökt lugna ner alla via en hemsida: http://www.earthskynews.com eller liknande som beskriver hur allt förhåller sig till varandra i varje timme. Universum är inte byggd för att förintas av onda krafter!
  Man kan undvika negativa tankar, och strunta i vissa bilder. På detta sätt kan man ägna sig åt att bilda sig rätt uppfattning om universum via astronomin och andra vetenskap som inte baseras på vidskeplighet av forntida tankar om jorden! Det är enkelt att befria sig från onda krafter, genom fokus och bortkoppling från en händelseförlopp, eller förlåtelse av den människa som inte kan mer än så för att rikta till sig folks uppmärksamhet, på ett negativt sätt. Man ska vara realistisk om man vill leva någon gång. Jag har sett hur Amalgamindustrin har investerat i orealistiska hypnotiserande tecknade filmer tex för att folk ska distraheras och inte observera sanningsenliga händelser som egentligen styr deras vardag. Alla är slavar av imperialismens kraftiga och kedjekooperativ som har skapat stormakterna och alla kolonier som styrs av en enda bolag!
  Amalgam är förbjudet från 2009, men vem har haft styrkan att bekämpa En stormakt?
  All industri bygger på hypnotisk anestesi, och ni har låtit hypnos styra er via Demoner, och inte änglar. Det var det som hindrade alla att se paradis på jorden 1998, då en uppsats på Odontologen förklarade att alla blir helt befriade från sjukdomar, om man sanerar Amalgam och giftiga ämnen elimineras helt från munhålan!
  Ni har styrts av felaktiga information och därför kommer Islam nu bli starkare än Kristwndomen som har bidragit till förödelser, genom att låta all ont i Sverige ske utan att agera som Ali!
  Tack för att ni inte tror på religion, men att vara god människa och vetenskaplig står även i koranen! Att vara uppdaterad är budskapet i Islam! Man kan inte finna något fel med riktiga lagstiftningar som öppnar riktiga vägar inför världsfred! Ni har styrts av onda krafter inom industrin, pga era forntida barnsliga attityder!
  Låt sätta stopp på elände, läs några rader i persiska böcker och poesi som bygger på ord från heliga böcker, men vara som en historiebok inte som religion!
  Ha en riktig god tid vid alla ceremonier och snart vid vårdagsjämningen!!
  Negar Time

  • Hej Chaan! Nej, den här bloggen är inget skämt, utan tänkt att användas till längre och mer beskrivande texter om hur vi arbetar och resonerar. Tråkigt att du upplever det som att vi skojar när vi skriver att vi inte hade någon aning. Vissa händelser, kriser och störningar kommer med förvarningar, andra inte. Som sagt, vårt yrke innebär att vara beredd på också det helt oväntade. Trevlig kväll! /Jeanna, red.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s